top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

13 darab használt Van Hool A300 | BKV Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

A korábbi csuklós Van Hool használt-beszerzést követően 2010-ben írtak ki egy újabb közbeszerzést használt szóló buszokra, melynek a nyertese ismét Van Hool-gyártmány lett, ezúttal Nijmegenből (NL) vásárolt a BKV Zrt. 13 darab 2000-es évjáratú A300-ast.


A csuklósokkal ellentétben ezek a „nyulak” megkapták a flottaszínt budapesti munkába állásuk előtt, és a további szükséges honosításokat (jegykezelő, fedélzeti kommunikációs eszközök). Ezeket a munkákat a VJSZ Kft. végezte, a megszokott módon. Az utastérhez viszont nem nyúltak, megkímélt (és jó) állapota miatt.

A honosításuk – a VJSz Kft. lefoglaltsága miatt – háromnegyed évig tartott, de végül 2012. áprilisában az első néhány darab útrakész lett, a Cég állományba vette őket, és elsőként a 212-es vonalon debütáltak. Erős váltás a DAF motornak: a holland alföld (mélyföld) után budai hegység.

A meghajtásról a DAF RS 160M Euro II-es motorja gondoskodik, nem egy izomgép, de a dél-pesti lankákra biztosan elegendő lesz. (A 212-esen csupán átmenetileg vannak/voltak jelen.)



154 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page