top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Autómentes Nap 2015

Frissítve: 2020. nov. 18.

Az évek tendenciáját követve idén is megrendezésre került a Mobilitási Hét, melynek keretében pedig az Autómentes Nap(ok) is benne foglaltatnak. Az Andrássy utat idén is rengeteg étel-ital valamint közlekedéssel kapcsolatos standok árasztották el ezen a hétvégén. 


Idén több érdekes járművet hoztak a szervezők, mint tavaly. Ilyen volt például az MGKKE (Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület) által hozott/kiállított Irisbus Urbanway CNG kivitelű szóló busza. A kiállított darab Csehországból jött, a gyár bemutatóbusza. 7,8 literes, sorhatos Iveco Cursor a beépített erőforrása.

A másik látványosság a tavaly év végén bemutatott új Mercedes-Benz CapaCity L volt. Szintén gyári demóbusz, ennek megfelelően mannheim-i rendszámmal ácsorgott az sugárút egyik felén. 21 méter hosszú, 5 ajtóval, 4 tengellyel és egy 265 kW-os, 1 700 Nm-es motorral, mely természetesen Euro VI-os emissziós normákat betartva bírja mozgásra a buszt.

Elsőként nézhette meg az utazóközönség közelről (kívül és belül egyaránt) a várba vett új Karsan Atak midibuszt, valamint a gyártó két másik típusát is szemügyre lehetett venni. 

Azért voltak kint idén is "ismerős arcok": a BKV Zrt. részéről a legutoljára feljavított Volvo 7700A került kiállításra, valamint a szintén nem rég elkészült MÁVAG Tr5-ös, míg az MAN által a tavaly is felvonultatott A21 CNG-s változata várta az érdeklődőket. Ezenfelül egy T&J-s Volvo 7900-as is kipakolásra került az Oktogon mellé.





49 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page