top of page
  • SzerzƑ kĂ©peAron Sonfalvi

Conecto utasteszt

FrissĂ­tve: 2020. nov. 18.

Az utasterét akår egy szóval is le lehetne írni: elcitarósodott.

Az utastĂ©r összkĂ©pe elölrƑl.


A 2000-es Ă©vek elejĂ©n bemutatott, olcsĂłbb, vĂĄrosi autĂłbusz-csalĂĄd egyre közelebb kerĂŒlt a „minƑsĂ©gibb” mĂĄrkatĂĄrshoz, ez fƑleg a mĂĄsodik generĂĄciĂł Ăłta igaz, hiszen addig a Conecto nem volt alacsony padlĂłs. Az utastĂ©r is egyre közelebb kerĂŒlt a CitarĂłhoz berendezĂ©s Ă©s kivitelezĂ©s tekintetĂ©ben. EltĂ©rĂ©sek tetten Ă©rhetƑk: mĂĄs anyagok Ă©s megmunkĂĄlĂĄsok (pĂ©ldĂĄul az ablakok feletti kĂ©k, hosszanti rĂ©sz), illetve az illesztĂ©sek/eldolgozĂĄsok sem annyira precĂ­zek, mint a mannheimi daraboknĂĄl.

MotorsĂĄtor - hĂĄtsĂł szĂ©lvĂ©dƑ talĂĄlkozĂĄsa.


UtĂłbbi gyengĂ©bb mivoltĂĄt mĂĄr ki is kezdtĂ©k a budapesti utak, a 67-esen rendesen zörögtek a mƱanyag elemek mĂĄr kisebb sebessĂ©gnĂ©l is. A fĂ©nyrƑl LED-es lĂĄmpatestek gondoskodnak, melyek – eltĂ©rƑen a C2-estƑl – közĂ©pen hĂșzĂłdnak vĂ©gig a dekoriton.


ValĂłszĂ­nƱleg az Ă©rintƑs leszĂĄllĂĄsjelzƑkkel (Ă©s ajtĂłnyitĂłkkal) negatĂ­v visszajelzĂ©sek voltak, ugyanis mĂĄr a VT-Arriva Kft. MAN A21-esein sem olyan talĂĄlhatĂł, ahogy a ConectĂłkon sem.

LeszĂĄllĂĄsjelzƑ Ă©s ajtĂłnyitĂł.


TalĂĄn gyakori volt a vĂ©tlen jelzĂ©s, Ă©n legalĂĄbbis sokszor talĂĄlkoztam ilyennel. BĂĄr megrendelƑ kĂ©rdĂ©se a dolog, de kissĂ© zavarĂł, hogy ebben is elĂ©ggĂ© sötĂ©t az összkĂ©p az utastĂ©rben (sötĂ©tszĂŒrke dekoritok, fekete alapszĂ­nƱ ĂŒlĂ©shuzat).

A sötét dekorit.


Menetdinamikailag nagyon csendes, amennyiben nincsen Ășthiba, alig hallani a motor duruzsolĂĄsĂĄt, csak a gumi-aszfalt kapcsolat ad ki nĂ©mi „zajt”. Csendesen Ă©s nyugodtan suhan, de ha hirtelen kell elƑzni, Ă©rezteti hatĂĄsĂĄt egy visszavĂĄltĂĄs kĂ­sĂ©retĂ©ben a hĂĄtsĂł sarokban megbĂșvĂł 299 lĂłerƑs, 1 200 Nm-es maximĂĄlis nyomatĂ©kĂș OM 936 LA jelƱ motor.

A '006-os 67-esen Ăștban Örs vezĂ©r tere felĂ©.


KĂ­vĂŒlrƑl a mĂĄsodik generĂĄciĂł bemutatĂĄsa Ăłta nem sok vĂĄltoztatĂĄs törtĂ©nt: a kötelezƑ LED-es menetfĂ©ny bekerĂŒlt a ködlĂĄmpa egykori helyĂ©re, valamint az Euro VI-os motor miatt több segĂ©dberendezĂ©s szĂŒksĂ©ges, melyek egy rĂ©sze a tetƑ hĂĄtsĂł rĂ©szĂ©re kerĂŒlt.

HĂĄtulrĂłl az egyik.


BĂĄr nem tudom, hogy extra felszereltsĂ©g-e, de kerĂŒlt rĂĄ vĂ­z- Ă©s sĂĄrfelverƑdĂ©s-csökkentƑ „kefe” a kerĂ©kjĂĄrati Ă­vekbe, ez mindenkĂ©ppen pozitĂ­vumkĂ©nt emlĂ­tendƑ.

"ÖnkoszolĂĄs" elleni vĂ©delem.


RemĂ©lem, a tenderben foglaltatott tovĂĄbbi 60 darabot is sikerĂŒl megvĂĄsĂĄrolnia a BKV-nak.


2008-ban mĂĄr tesztelte a cĂ©g a tĂ­pust, sajnos akkor forrĂĄs hiĂĄnyĂĄban nem volt beszerzĂ©s belƑle, kĂ©pen az akkori tesztalany az Ășj munkahelyĂ©n.



198 megtekintés0 hozzåszólås

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page