top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Dunaújvárosi látogatás - 2015

Frissítve: 2023. szept. 11.

A héten Dunaújvárosba vezetett utam, és a város tartva az eddigi „tendenciáit”, ismét masszív köddel „fogadott”. Nem volt gond, mert vannak olyan fotóhelyek, amiket állítom, hogy érdemesebb ködben felkeresni, mint jó időben. Ilyen például a pálhalmai bekötőút is.


Kifejezetten érdekeltek a Székesfehérvárról „leselejtezett” és idekerült 280-asok, amelyek közül mindkettő ki volt adva. Az egyik ugyan csak a reggeli csúcsban teljesített pár kanyart, de a másik egész nap „leváltós” fordában dolgozott, több helyen is találkoztam vele.


A buszállomásra azért egy átsétálás erejéig benéztem, de olyan pangás volt, hogy mindössze csak az új utastájékoztató kijelzőt vettem szemügyre. Próbaüzem felirat, reggel fél nyolc. A járatok viszont egész nap ugyanazok voltak, 17:00 és 17:35 között indulókat hirdette. Nem baj, legalább hétköznaponta 35 percig elmondható, hogy üzemel a tábla. Annyira próbaüzemben volt, hogy még nem merték leaszfaltozni sem a lábai környékét.


A KNyKK Zrt. megalakulása után nem sokkal debütált a matricájuk is, amely szerintem kifejezetten feldobja a járműveket, csak azt nem értem, hogy aki tervezte, miért nem átlátszó hátteret készített a feliratnak/nyilaknak. Értem, hogy fehér lesz a flottaszín (egyszer), de addig elég otrombán hat a sárga Volvo 7000-eseken, vagy éppen a kék Ikarus 415-ös ex-trolin (noha utóbbi azért a maga egyedi módján jól néz ki így).


Az albumban mindezekről megtalálható néhány felvétel.

Az új cégér.





113 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page