top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Tilburg, Breda, Eindhoven (2015)

Frissítve: 2020. nov. 18.

A pécsi Volvo-flotta beszerzésekor már felkeltette figyelmem Tilburg városa, remélve, hogy esetleg 7900-asokra cserélték a 7700-asokat. Tilburgtól pedig nem esik messze Breda, valamint visszaúton Eindhoven is útba esett, így három város közlekedésébe nyertem betekintést egy nap alatt.


A sejtésem messze állt a valóságtól – ami a tilburgi helyi járatot illeti – mivel az új szolgáltató (Arriva) faceliftes Citarókat hozott a városba, valamint a helyi gyártó, a VDL Citea típusából pár tucatot, melyek mellett fel-felbukkan egy-egy „öregecske” (ezen a vidéken már annak számít) Ambassador 200-as is. A buszállomás (itt is) a vasútállomás mellett van közvetlenül, és egy-egy vonat érkezésére rajzanak be a helyi és helyközi buszok egyaránt, majd a következő vonat érkezéséig szinte néma csend van a téren.

Tilburg.


De a Volvós vonallal nem nyúltam mégsem annyira mellé: az Arriva a környéken a helyközi közlekedést több tucat Volvo 8900-assal látja el, 1-2-0 ajtókiosztású, 12 méteres darabokkal. Ezek a darabok közlekednek át Bredába, ahol a helyi járaton szintén Arrivás Citeák pörögnek, így közlekedésileg – Tilburg után – nem tartogatott nagyobb „izgalmakat” a helység, viszont fényképek tekintetében változatosabb helyszínek adódtak. A változatosság jegyében egy vadonatúj Irisbus Crossway érkezett a Connexxion színeiben.

Breda.


Ellenben Eindhovent vártam már – és régóta napirendi ponton volt a vizit. Eindhovenben a helyi közlekedésben MAN Lion’s City és VDL Ambassador 200-as a két döntő típus, a szolgáltató pedig a Hermes Eindhoven. A reptéri járatokon van kizárólag csuklós jármű, ott viszont rögtön három típus: MAN Lion’s City G, Mercedes Citaro G és VDL Phileas. Három járat van (400, 401, 402), melyek különböző pontok érintésével kötik össze a vasútállomást a repülőtérrel. Az egyedi VDL Phileas a hazai gyártó egy, évekkel ezelőtti próbálkozása volt egy teljesen új konstrukciójú csuklós busz kidolgozására (például kettős abroncsozás elhagyása). Eindhovenben még elvétve forgalomban van egy-kettő, de már itt is kezd kikopni – sajnos nem hozta a gyár által elvárt eladásokat.

Eindhoven.



50 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page