top of page
Szerző képeAron Sonfalvi

Látogatás a KMKK Zrt. vidékein (2015)

Október elején egy hétköznap (fél)délutánját beáldozva indultam útnak a KMKK Zrt. hatvani és salgótarjáni üzemegységeihez – illetve azok vonzáskörzetébe. Előbbinél elsősorban az egyik, korábban Siófokon szolgált Ikarus 415-ös érdekelt (volna, de nem leltem meg a városban), míg utóbbinál a nem olyan régen vázjavításon átesett Ikarus 417-es.


Sokáig volt távol a prototípus csuklós alacsony padlós, és nagy meglepetést okozott sokaknak, ugyanis rendbetételekor nem a helyi flottaszínt kapta meg, hanem a gyári fényezését újrafújták, annak hiányzó részeit pótolták (egy jelképes MÁVAG buszt ábrázol a fényezése oldalnézetből). Azóta sajnos ismét javításra szorult, így újra Budapesten van a Lanta Consulting Kft-nél.


A hatvani üzemegységhez került ex. siófoki hiányában egy másik 415-ös „kárpótolt” jelenlétével Salgótarjánban, ahova még 2014-ben érkezett egy (korábbi) társával együtt. Aztán még 2015. nyarán az utolsó darab is Salgótarjánba került, jelenleg a helyközi üzemben mozog (GHZ-368).


A gyöngyösi részleg Pásztóra pedig az egyik frissen lekent 415-ösét küldte, érdekes módon nem fehér lett, hanem élénk zöld, a megszokott alsó barna résszel, és az újonnan bevezetett felirattal a homlokfalon.


Balassagyarmaton viszont már az új „színtervet” használják: több hófehér Ikarus-uk is van már, köztük ez a 256-os is.




55 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page