top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Autómentes Nap 2016

Frissítve: 2020. nov. 17.

Idén is a Mobilitási Hét keretén belül szeptember 17-én és 18-án lezárásra került az Andrássy út, s a különböző szektorokban eltérő programok várták a bámészkodókat. 


A tavalyi után első végigpillantásra soványabb volt a (hagyományos) járműves felhozatal az Oktogon - Opera szakaszon, de idén is akadt meglepetés-vendég (Kaposvárról egy csuklós CNG-s MAN, az MGKKE standjához a három személyautó és az Iveco Stralis mellé), és az Evobus töretlenül próbálja "mutogatni" a buszait - ezúttal egy cseh demópéldány Setra S 415 UL BusinessClass-t hoztak el szemlére a járókelőknek.


És "ki későn érkezik"...az nem láthatta, hogy egy MVK Zrt-s CNG MAN is tiszteletét tette, valamint egy VT-Arriva-s dízelpéldány is. Hasonlóan, ahogy az idei BusExpo-n.

A BKV Zrt. egy SST18-ast, egy Modulo M108d-t és egy Modulo C68E-t dobott be a kiállított gépek közé. És rajtuk kívül keresztbe állt még a sugárúton a terepasztal 280-as, aminek az egyik oldala kívül ezúttal rajzvászonként is funkcionált. Mivel még belülről eddig nem láttam, végre felmerészkedtem rá.

A tavalyihoz képest viszont egy extra járművel bővült az esemény: aránylag ritka, hogy (majdnem) az Oktogon közepén egy hőlégballont "egyensúlyozzanak".

FLAGA-promó hőlégballon - éppen melengetik a levegőt benne.


Ezt pedig először kinevettem, de rájöttem, hogy ritkábban kap defektet, mint én a hagyományos kétkerekűvel. 



22 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page