top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Iskolajárat Ausztriába | ÉNYKK Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

A járat Szombathelyről indul, ahonnan a 89-esen úton haladva a bucsui határátkelőnél lép át Ausztriába, majd onnan a 63-ason úton tart tovább Oberwart (Felsőőr) felé. Felsőőrön a Steinamangerer Strasse-n halad végig egészen a település központjáig, ahol a Schulgasse-n balra fordulva eléri az úticélját – a kéttanítási nyelvű gimnáziumot. Ezt követően a két busz nem olyan messze kiáll egy murvás helyre, egészen a délutáni járatukig itt pihennek.


A két indulás Szombathelyről 6:15-kor és 6:35-kor van (általában), de minden hónap első szombatján van egy 7:30-as indulás is. A 6:15-ös indulás 7:01-kor érkezik az iskolához – a pontosság kiemelten fontos, ugyanis több továbbutazó nebuló is akad, akiknek 7:05-kor indul a következő járatuk. Pontos menetrendet itt lehet böngészni, díjtáblázattal együtt.


A korábbi járatot az cég egyik (viszonylag) friss zászlóshajója végzi (NAU-613), a későbbit (melyen több utas van ezért nagyobb befogadóképességű buszt is igényel) az egyik, mintegy két éve használtan vásárolt Setra S 319 UL (MWA-406) végzi.

Az Irisbus Evadys esetében én ugyan pazarlásnak vélem, hogy egy Tempo 100 minősítésre alkalmas járművet egy ilyen rövid, és hosszú kiállással rendelkező járatra tettek be. Nemzetközibe értelemszerűen nem küldhetnek Ikarus 256-ost, talán még az E95 is koros e tekintetben, de a frissen felújított és gyönyörűen rendbe tett (korábban) szombathelyi E98-as ideális lenne egy ilyen feladatra. Bár elképzelhető, hogy életkora miatt már nem teheti ki kerekeit az országhatáron kívül.

Az említett E98 gyönyörűen fényezve.



86 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page