top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

17 darab Modulo M108d (PKD)

Frissítve: 2020. nov. 18.

Az új erőforrás beépítését és (kötelező) tesztelését a gyártó végezte el, melynek keretében „rendes” (gyári) körülmények között megépítettek a típusból három darabot, egyike ezeknek volt kiállítva az idei Automotive Hungary rendezvényen. A motorváltozáson felül a név is más: a korábbi Ikarus márkanév jogi nehézségek miatt elhagyásra került. Az ARC összeállt az evopro cégcsoport buszos ágazatával, így mostantól ezek a buszok is Modulo név alatt készülnek. 

A jelentősen szigorodott emissziós normák miatt a kipufogógáz-utánkezelő rendszer hűtési igénye is megnőtt, ezért külsőleg az egyetlen igazán szembeötlő változás a hátfalon elhelyezett szellőzőnyílásban mutatkozik meg (a márkajelzésen túl).

Szellőző + márkajelzés.


Utastéri márkajelzés a szélfogón.


Az utastér az első 3+15 darabhoz képest viszont változott, a menetirányra merőleges ülések eltűntek, helyüket „szokásos” szembefordított 2+2 ülés vette át.

Illetve elsőre úgy tűnt, mintha kisebb mértékű lenne a motorzaj, mint az első (tavalyi) sorozatnál. És mindenképpen megemlítendő, hogy még a Rákóczi út áldatlan állapotú útburkolatán is szinte mindenféle zörgés nélkül suhant. Ezenfelül a mennyezeten elhelyezett vészkijárat is "újdonság" az újakban.

Egyik korábbi (tavalyi) darab utastere...


...és az új eresztés belülről


A 2010 júniusában tesztelt ARC V134-eshez képest is sokat változott az utastér, előnyére. Jóval több ülést sikerült a padlószinten elhelyezni (fellépőktől mentesen).

A később Egerbe került V134-es belülről...


...és kívülről.


Az első három darab a mai napon került először utasforgalomban bevetésre, a következő hónapokban fokozatosan a többi is forgalomba áll.


153 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page